ludzi na całym świecie. Połączenie wegetarianizmu z dodatkową suplementacją jest optymalnym rozwiązaniem, aby codziennie dostarczać do organizmu przydatne witaminy, minerały i składniki odżywcze. Niskokaloryczne przepisy wegańskie można stosować na co dzień bez jakichkolwiek obaw czy też obiekcji zdrowotnych.
Teraz kocham jeść warzywa
Kuchnia wegańska nie była tym, co do mnie naturalnie przemawiało. Przepisy wegetariańskie, albo jeszcze bardziej restrykcyjne - przepisy wegańskie, kojarzyły mi się z ciągłym jedzeniem twardych warzyw bez smaku. Myślałam, że takie pokarmy nigdy mi nie zapewnią energii, jakiej potrzebowałam, by prowadzić aktywy tryb życia. Jak bardzo się myliłam!
Okazało się, że po tygodniu stosowania diety zupełnie pozbyłam się zaparć, które męczyły mnie do tego stopnia, że piłam herbatki przeczyszczające. Żadnych herbatek teraz nie potrzebuję! Czuję się lżejsza, zdrowsza i mam gładszą cerę. A to przecież dopiero początki mojej przygody z tą dietą!
Ciekawe jakie zmiany zaobserwuję w następnym tygodniu.
Większość populacji świata nie wyobraża sobie
Większość populacji świata nie wyobraża sobie codziennej diety bez mięsa i wyrobów mięsnych. Lecz oprócz nich są także ludzie, których zachwyca kuchnia wegetariańska, a nawet kuchnia wegańska. Kuchnia zwłaszcza wegetariańska uchodzi za bardzo zdrową. Przepisy wegańskie podobnie, jak przepisy wegetariańskie można znaleźć na licznych blogach kulinarnych lub w książkach kucharskich. Programy telewizyjne, o tematyce kulinarnej także dość często poruszają tematykę wegetarianizmu i promują dania wegetariańskie.